CykelBus´ter projektet i Århus - Lohmann-Hansen, Anker; Lahrmann, Harry (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1996)
CykelBus’ter projektet i Århus er etableret af Århus kommune i samarbejde med Miljøstyrelsen. Projektet evalueres af Trafikforskningsgruppen ved Aalborg Universitet med økonomisk støtte fra Transportrådet. Projektets formål er at undersøge, i hvilket omfang der gennem en massiv påvirkningsindsats overfor motiverede personer kan flyttes persontrafik fra bil til primært cykel og bus. Målgruppen er personer, som er bosiddende i forstæderne i Århus by indenfor en transportafstand på 2 - 8 km fra centrum, hvor alle har deres arbejde. Der er altså ikke tale om en tilfældigt sammensat population, hvilket har betydning, dersom resultaterne generaliseres til andre byer eller sammenhænge.