Metoder for å måle utviklingen av persontransportarbeidet på veg - Rideng, Arne (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1996)
Statistisk sentralbyrå og Transportøkonomisk institutt samarbeider om å beregne transportytelsene i Norge. Trafikkarbeidet på veg beregnes ut fra registrert bilbestand og gjennomsnittlig kjørelengde for denne bestand. Estimering av kjørelengden baseres på reisevaneundersøkelser og beregninger om bensinforbruk for bilbestanden. Vegdirektoratet bruker en annen metode for å måle utviklingen av trafikkarbeidet. Med grunnlag i målinger av trafikken i et stort antall punkter utarbeides en indeks som viser totaltrafikken. I dette notatet beskrives begge metodene nærmere, og svakheter og fordeler ved metodene diskuteres. Beregningsresultatene sammenlignes og vurderes.