Hastighedsplanlægning i Gladsaxe - Lei, Karen Marie (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1996)
Gladsaxe Kommune har - via Trafikministeriets Trafikpulje, som Vejdirektoratet administrerer - fået støtte til dels at realisere et forsøgsprojekt med differentierede hastighedsgrænser i Mørkhøj-kvarteret og dels at udarbejde en hastighedsplan for hele kommunen. Formål med forsøgsprojektet i Mørkhøj og med udarbejdelse af en hastighedsplan for Gladsaxe søges op-nået et planlagt acceptabelt hastighedsniveau på alle kommunens veje under hensyntagen til både fremkommelighed for bilerne samt sikkerhed og tryghed for de lette trafikanter uden omfattende brug af fysiske foranstaltninger i lokalområderne. Indhold forsøgsprojekt i Mørkhøj kvarteret: kvarteret, formål, hastighedsmålinger, uheldsanalyse, anlægsprojektet, evaluering. Hastighedsplan for Gladsaxe Kommune: datagrundlag, funktionsklassifikationsprincip, afgrænsning af lokalområder, hastighedsklassifikation, virkemidler.