Hastighed og uheldsrisiko i kryds. - Greibe, Poul; Nielsen, Michael Aakjer (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1996)
Undersøgelsen omhandler uheldsrisikoen i kryds beliggende på strækninger med forskellige hastighedsgrænser. Kun 4-benede signalregulerede kryds er medtaget. Alle krydsene (ca. 500 stk) er opdelt i 7 grupper, afhængig af om krydset er beliggende i by- eller landområde, og af den tilladte hastighed i krydsets hovedretning. Derefter er uheldsrisikoen beregnet for hver af disse 7 krydsgrupper. Uheldsrisikoen er beregnet både som uheldsfrekvenser og vha. regressionanalyser. Resultaterne viser, at risikoen er stigende for større tilladt hastighed. Især er antallet af dræbte og tilskadekomne stigende. 80 km/t kryds er signifikant mere uheldsbelastede end andre kryds.