KAFKA - revurdering af vejregler for kapacitet og trafikafvikling i Danmark. - Rysgaard, Rikke; Klitholm, Claus (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1996)
Trafikafviklingen på det danske vejsystem bliver mere og mere træg, på grund af den stadigt stigende trafik. Vejdirektoratet har bl.a. derfor taget initiativ til en revurdering af det danske regelsæt, der omhandler kapacitet og trafikafvikling, indenfor et projekt kaldet KAFKA. Formålet med et revurderet regelsæt er gennem et større kendskab til trafikale sammenhænge at forbedre trafikafviklingen på alle typer vejanlæg, både i byer og i åbent land. I sin endelige form skal det udarbejdede regelsæt bl.a. indgå i de danske vejregler. I dette notat beskrives projektets formål og baggrund samt en gennemgang af de påtænkte forsknings- og udviklingsprojekter, hvor der sammenlignes med relevante internationale kilder.