Öresundståg - framtidens kollektiva trafiksystem - Serder, Lennart (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1997)
När den fasta Öresundsförbindelsen står färdig år 2000 ska de kollektiva trafiksystemen i Hovedstadsområdet och i Skåne börja integreras så att Öresundsregionen ska kunna fungera som en sammanhållen storstadsregion. Stommen i det framtida trafiksystemet blir de nya Öresundstågen. Till dessa ska knytas regionala tåg- och bussystem på båda sidor om Öresund. Resenärena ska uppleva att det är frågan om ett sammanhängande trafiksystem genom att taxesystem, biljetter och information om kollektivtrafiken fungerar lika bra över nationsgränsen som inom de nuvarande regiondelarna.