Højhastighedsbane København - Rødby - Kien, Ole (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1997)
Banestrækningen Købehavn - Rødby udgør en del af strækningen mellem Hamburg og Skandinavien, som en af de primære korridorer i det europæiske højhastighedsnet - planlagt af Europakommissionen. En udbygning af korridoren har været genstand for en række planlægningstiltag foretaget af de ingående baner. Senest har DSB og senere RAMBØLL foretaget forundersøgelser af en helt ny højhastighedsbane København - Rødby med en afgrening til Ringsted. Undersøgelserne angår 2 hovedalternativer: En ren højhastighedsbane for passagertog hhv. en bane for blandet trafik. Paperet refererer kravene til banen i interntional og dansk sammenhæng og summerer forslagene til linieføring, trafikale og tekniske løsninger i den seneste undersøgelse. Desuden refereres prisoverslag for banen.