Det vejregelforberedende arbejde om beregning af rundkørslers kapacitet - Aagaard, Pierre (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1997)
I Vejdirektoratet pågår der et vejregelforberedende arbejde, ved navn KAFKA, om kapacitets- og trafikafviklingsforhold i Danmark. En del af KAFKA-projektet består i at få revurderet de anbefalede metoder i danske vejregler om beregning af rundkørslers kapacitet. Denne revurdering har udmøntet sig i et udkast til, hvordan fremtidens danske vejregler om kapacitetsberegningen i rundkørsler kan se ud. Dette paper præsenterer og beskriver baggrunden for metoderne som foreslås i udkastet, og på hvilke områder det adskiller sig fra retningslinierne i de eksisterende vejregler.