Cykel/tog - den ideelle kombination til pendlertrafik - Pilegaard, Anne (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1997)
Siden 1991 har der årligt kunne konstateres en lille tilbagegang i antallet af passagerer på S-banen i København. Dette er sket på trods af at trafikudbuddet faktisk er steget gennem denne periode. Hvad skyldes denne tilbagegang? Der findes ikke et enkelt svar, men en af årsagerne er velstandsstigningen og med den anskaffelsen af flere biler. En større bilrådighed har samtidig ført til mere biltrafik og mindre brug af toget som transportmiddel. Denne udvikling går i stik modsat retning af den politik som regeringen har formuleret i sin trafikhandlingsplan og i Trafikplan 2005, hvor der netop peges på at biltrafikken skal dæmpes og den kollektive trafik og cykeltrafikken have en større markedsandel.