EDB-simuleringsmodeller til brug ved jernbaneplanlægning - Kaas, Anders Hunæus; Klahn, Volker (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1997)
Fremtidens jernbanedrift vil stille nye og store krav til jernbaneplanlæggerne. Med banernes liberalisering vil det betyde, at banerne skal kunne udnyttes mere fleksibelt. Dette vil ligeledes afstedkomme, at der ofte vil være tale om komplekse planlægningsopgaver, som kun vanskeligt lader sig løse med almindelig "købmandsregning". Det er derfor nødvendigt at inddrage EDB-modeller, som kan afprøve de forventede trafiksituationer. Afhængigt af planlægningsniveauet (strategisk, taktisk og operationel) og opgavetypen (f.eks. sporvedligeholdelse, materieldisponering eller kapacitetsundersøgelser) kan forskellige EDB-modeller være særdeles relevante som hjælpeværktøj. Nogle har disse modeller er beskrevet i dette paper.