Integreret færdselssikkerhed i Horsens - Nielsen, Ole Helboe (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1997)
I 1995 fik Horsens Kommune 5 mio. kr. i støtte &a Trafikministeriets Trafikpulje til et demonstrationsprojekt med titlen "Integreret færdselssikkerheds&emmende indsats" til en samlet sum af 10 mio. kr. Det overordnede mål med projektet er at reducere antallet af ulykker i et lokalområde ved hjælp af trafiksikkerhedsforbedrende foranstaltninger. Men frem for blot at planlægge, projektere og anlægge en række fysiske foranstaltninger i det berørte område valgte Horsens Kommune at gå nye veje og inddrage områdets beboere aktivt i processen fra planlægning til udførelse. Demonstrationsprojektet gennemføres i et samarbejde mellem Horsens Kommune og Vejdirektoratet.