Fordele og ulemper ved at benytte bil og kollektiv transport : - Hvad siger trafikanterne? - Magelund, Lykke (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1997)
Hvorfor benytter nogle af storbyens indbyggere bil og andre kollektiv transport mellem bopæl og arbejde? Det spørgsmål er belyst i en interviewanalyse blandt 300 indbyggere bosiddende i København og Frederiksberg kommuner. Halvdelen bruger overvejende bil mellem bopæl og arbejde, og halvdelen bruger overvejende kollektiv transport. Valget af transportmiddel forklares kun i et vist omfang med, at trafikanterne har indlysende forskellige omstændigheder og vilkår for bolig-arbejdsrejsen. Det er hovedkonklusionen på en statistisk behandling af interviewmaterialet (litt. 1 og litt. 7). For at komme til en bedre forståelse af andre forklaringselementer, end de objektive omstændigheder rejsen er underlagt, er trafikanterne i samme interview bedt om selv, at formulere hvilke fordele og ulemper de ser ved at benytte de to transportmidler. I dette paper præsenteres resultater fra denne del af interviewet. Pladsen tillader kun en overfladisk gennemgang. Der henvises til litt. 1 for en nærmere beskrivelse.