Persontransport i arbeid - Stangeby, Ingunn (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1997)
Det finnes svært begrenset litteratur om persontransport i arbeid, ikke minst om de lokale personreisene som gjøres for arbeidsgiver eller i egen virksomhet. De beste opplysningene om slike reiser finnes i de nasjonale reisevaneundersøkelsene. Disse er imidlertid ikke detaljerte nok til å gi utfyllende informasjon om reiser i arbeid. I tillegg er det mye som tyder på at slike reiser er underrapportert i reisevaneundersøkelsene, ikke minst blant personer som foretar mange reiser i arbeid. Prosjektets hovedformål er å klargjøre: Formålet med og omfanget av personreiser i arbeid, transportmiddelbruk på slike reiser, karakteristika ved de som reiser, om de reiser alene eller sammen med andre. Hvilke sammenhenger det er mellom transportmiddelbruk på reiser i arbeid og på arbeidsreiser. Hvordan bilordninger, firmabil og parkeringstilbud ved arbeidsplassen påvirker transportmiddelbruk på reiser i og til arbeid. Om virksomhetenes lokalisering og tilgjengelighet i forhold til bil og kollektivtransport har betydning for transportmiddelbruk på reiser i arbeid. Notatet tar opp enkelte av problemstillingene som er nevnt over. Analysen av dataene er ennå ikke avsluttet. Notatet inneholder derfor bare foreløpige resultater. Sluttrapport fra prosjektet ventes i løpet av høsten 1997.