Telekommunikations indflydelse på persontransport - Kristensen, Jens Peder; Falch, Morten (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1997)
Projektet har belyst samspillet mellem telekommunikation og transport med speciel fokus på væksten i anvendelsen af distancearbejde og teleindkøb og hvad dette vil komme til at betyde for persontransporten inden for en femårig tidshorisont. Med udgangspunkt i en række internationale undersøgelser suppleret med interviews af en række danske nøglepersoner, er der foretaget en kvantitativ vurdering af transportkonsekvenserne i Danmark. Disse vurderinger er baseret på data for den danske erhvervsstruktur og det danske transportmønster. Projektet konkluderer: at der ikke vil ske nogen betydende reduktion af transportarbejdet på grund af telekommunikation. at det ikke kan udelukkes at telekommunikation stimulerer en vækst i transportarbejdet. at distancearbejde kan medføre en mindre lokal reduktion i transportarbejdet, som måske i nogle tilfælde vil kunne begrænse trængselen i myldretiden. at telekommunikation vil begrænse skadevirkningerne ved en kraftig stigning i omkostningerne ved transport.