Udviklingen i den nationale vejgodstransport 1996 - 2016 - Henriques, Michael; Clausen, Flemming (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1998)
Vejdirektoratet har i samarbejde med konsulentfirmaet TetraPlan gennemført en analyse af ud-viklingen i den nationale godstransport på lastbil med henblik på opstilling af en prognose for udviklingen i vejgodstransporten frem til år 2016. Til forskel fra tidligere analyser, der primært har relateret udviklingen i godstransport til den samlede økonomiske vækst i samfundet (f.eks. udtrykt ved udviklingen i BNP), er der i denne undersøgelse valgt at tage udgangspunkt i analy-ser af sammenhængen mellem godstransport (opgjort på basis af Danmarks Statistiks kørebogs-undersøgelse) og produktionen i de vareproducerende erhverv, opdelt i 5 hovedsektorer. Endvi-dere er en række andre forhold, der kan være med til at forklare udviklingen i godstransporten, søgt belyst. I det følgende beskrives kort den anvendte metode og forudsætninger og de vigtigste resultater sammenfattes. Analysen og resultaterne er nærmere beskrevet i rapporten "Fremskrivning af vejgodstransport 1996 - 2016. Analyse af udviklingen i den nationale godstransport med lastbi-ler over 6 tons totalvægt. Vejdirektoratet. August 1998".