Miljømæssige og økonomiske benefits af indførelse af miljøstyring - Bruun, Poul; Dagnæs, Lars (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1998)
Notatet er udarbejdet i forbindelse med projektet “Gennemførelse af demonstrationsprojekter: Miljømæssige og økonomiske benefits af indførelse af miljøstyring”, der udføres af Erhvervenes Transportudvalg, Foreningen af Danske Eksportvognmænd og Institut for Transportstudier. Projektet, der har fået navnet transECO2, gennemføres for Trafikministeriet. Notatets budskaber er: Stigende fokus på miljø: mange virksomheder arbejder aktivt med miljø - det gælder aåvel transportkøbere som transportsælgere antallet af virksomheder der arbejder aktivit med miljø forventes at stige Miljøarbejdet inden for ekstern transport er vanskeligt: komplekse samarbejdsstrukturer virksomhedernes miljøarbejd har indtil dato været fokuseret på interne forhold Samarbejder mellem transportkøber og transportsælger er afgørende miljøarbejdet skal betragtes som en integreret del af den samlede strategi Der er stor forksle på tilgangsvinklerne