Bus & Tog Takstsamarbejdet - Mortensen, Niels (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1998)
Den 28. september 1997 trådte takstsamarbejdet mellem DSB og de enkelte trafikselskaber i kraft. Takstsamarbejdet er et led i Bus & Tog Projektet, der har til formål at skabe bedre sammenhæng i den kollektive trafik Takstsamarbejdet har gjort det muligt at rejse med bus og tog på samme billet. Det landsdækkende takstsamarbejde fungerer efter følgen-de principper: · Alle indenamtsrejser med bus og tog sker efter trafikselskabernes takstsystemer på trafikselskabernes billetter og kort. Der er frit valg mellem bus og tog · Togrejser i flere amter foregår efter DSB´s takstsystem. Der er "gratis" tilslutningsbus i hver ende af rejsen på DSB´s billetter og kort inden for bybusområdet omkring stationen (omstigningsområdet) I dette paper redegøres for det etablerede takstsamarbejde og implemen-teringen heraf. Muligheder og perspektiver i forbindelse med udvikling af samarbejdet beskrives.