Kontraktformer i kollektiv bustrafik. - Als, Per (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1998)
Kollektiv bustrafik er i løbet af 90-rne blevet udliciteret. Der er herved opnået betydlige besparelser på kørslen samtidig med , at kvaliteten stort set er blevet fastholdt. Men på sigt er der fare for, at priskonkurrencen nedbryder kvaliteten i driften, og derfor søger adskillige selskaber efter kontraktformer, der kan sikre kvaliteten i busdriften uden at prisen stiger for voldsomt. HT har i regi af den internationale brancheorganisation UITP stået for en international undersøgelse af kontraktformer med incitatmenter, og resutatet bliver i September måned 1998 offentliggjort i form af en UITP rapport. Undersøgelsens hovedkonklusioner er resumeret i dette paper.