Muligheder for miljøforbedringer af dieselkøretøjer - Hansen, Ken Friis (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1998)
Muligheder for miljøforbedringer af dieselkøretøjer@, som Dansk Teknologisk Institut, DTI Energi/Motorteknik har udført for Miljøstyrelsen behandler følgende problemstillinger: · ændring af dieselkvaliteterne · anvendelse af katalysatorer og/eller partikelfiltre · konvertering fra diesel og benzin til gas Projektet konkluderer at der er mulighed for at indføre en ny lav-svovl diesel--kvalitet på det danske marked til erstatning for de nuværende let diesel og ultralet diesel kvaliteter. Den foreslåede lav-svovl diesel kvalitet, som medfører en reduktion af svovlindholdet på 90%, vil betyde en reduk-tion af partikelemissionen på landsplan på 13% med den nuvær-ende køretøjs-sammensætning og vil desuden muliggøre anven-d-else af alle kendte kommercielt tilgængelige efterbehandlings-teknologier. Der er ligeledes et betydeligt potentiale i montering af efterbehand-lingsudstyr på dieselkøretøjer, men ombygning af dieselkøretøjer til gasdrift ser - på det foreliggende grund-lag - mere tvivlsomt ud