Ny version af den nordiske beregningsmodel for vejtrafikstøj - Bendtsen, Hans (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1998)
Den nordiske beregningsmodel for vejtrafikstøj ligger til grund for alle de vejtrafikstøjberegnin-ger, der foretages i Danmark. Modellen er igen blevet revideret i 1996. Modellens teori og me-tode præsenteres. Ligeledes gennemgås de væsentlige ændringer, der er foretaget i modellen i forhold til den forrige revision, som er fra 1989. De væsentlige ændringer er bl.a. følgende: · Der er ændret på modellens udgangsværdier, med baggrund i effekten af EUs regulering af støjudsendelsen fra biler. · Modellens definition og metode til beregning af maksimale støjniveauer er totalt ændret. · Det er nu muligt at foretage korrektioner for støjdsendelsen fra forskellige typer vejbelæg-ninger. · Det er muligt at foretage separate beregninger af støjen fra henholdsvis lette og tunge køre-tøjer. · Modellen kan nu anvendes for hastigheder ned til 30 km/t, hvorimod den tidligere kun gik ned til 50 km/t. Der foretages vurderinger af, hvad dette betyder for den praktiske anvendelse af beregningsmo-dellen. Ligeledes perspektiveres modellen i forhold det kommende modeludviklingsarbejde.