Miljøkapacitet som grundlag for byplanlægning - Mortensen, Ole Dam; Hansen, Hanne (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1998)
Formålet med projektet er at opbygge en simpel metode til at fastlægge det belastningsniveau fra trafik som findes acceptabelt i et byområde samt beskrive de miljømæssige konsekvenser af lokaliseringsbeslutninger og trafikale ændringer. Projektet er et udviklingsprojekt som er gennemført i et samarbejde mellem Lyngby-Taarbæk kommune, Miljøstyrelsen og Anders Nyvig A/S under "Bytrafikprojekt" 1997. I dette paper præsenteres metoden og de første erfaringer med at anvende metoden i praksis.