Optimal transportpolitikk med og uten skyggepris på offentlige midler.: -Noen numeriske eksempler - Larsen, Odd I (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1998)
Et begrep som ” optimal transportpolitikk” må referere seg til en veldefinert måfunksjon som skal maksimeres, eventuelt under visse bibetingelser. Hva som skal inngå i en slik målfunksjon kan selvsagt diskuteres. Her skal vi bruke et tradisjonelt økonomisk utgangspunkt som er konsistent med prinsippene for nytte-kostnad analyser.