Bystrukturens betydning for cykeltrafikken - Jensen, Søren Underlien; Thorst, Per (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1999)
Samlet fremlægges et litteraturstudie og resultater af et studie om transportvaner og bystruktur i større danske byer i dette paper. Studierne beskriver sammenhænge mellem dels transportvalg og dels befolkningstæthed, bystørrelse, byform, topografi og lokalisering af funktioner. For cykeltrafikkens omfang har befolkningstætheden, byformen og især topografien betydning. Derimod spiller byens størrelse ingen rolle for valget af cyklen i byer med over 10.000 indbyg-gere, mens andelen, der vælger at cykle, i mindre byer falder kraftigt med faldende bystørrelse.