Strategier i det sønderjyske transporterhverv - Ragnus, Lars Christian; Lemione, Olga W. (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1999)
Transportvirksomhedernes vil i dag og i endnu højere grad i fremtiden vaere afhaengig af virksomhedens kompetencer og medarbejdernes kvalifikationer. Den kompetente transportvirksomhed er tvunget til at udvikle de nødvendige kompetencer og kvalifikationer for at sikre dens konkurrenceevne, såvel på det internationale marked som på hjemmemarkedet. I dette paper praesenteres resultaterne af en spørgeskemaundersøgelse gennemført blandt sønderjyske transportvirksomheder, samt fire scenarier for strukturudviklingen i den sønderjyske transportsektor. Der fokuseres først og fremmest på virksomhedernes strategier for kompetence- og kvalifikattionsudvikling. Hovedformålet er af afklare: - Hvordan har transportvirksomhederne udviklet deres kompetencer og medarbejdernes kvalifikationer? - Hvordan konfronteres godstransportsektoren med de nuvaerende og fremtidige konkurrencekrav? - Hvordan er sektoren rustet til disse krav?