Risiko ved transport af farligt gods - Jørgensen, N. O.; Brockhoff, Lars; Rømer, Hans; Grevy, Bo; Styhr Petersen, H. J. (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1999)
Projektet ”Transport af farligt gods”, er næsten afsluttet. Slutrapporten publiceres i 1999. Den indeholder to risikomodeller for transporter af farligt gods: en model for jernbanetrafik og en model for vejtrafik. Disse modeller angiver risikoen for udslip af forskellige størrelser ved givne transporter. Endvidere angives modeller for konsekvenserne af givne udslip, dels hu-mane konsekvenser i form af fN-kurver for dødsfald, dels miljøkonsekvenser i form af jord-og grundvandsforurening og i form af forurening af overfladevand. Modellerne indlægges i et GIS, som kan anskueliggøre konsekvensernes geografiske fordeling totalt eller vise forskelle ved forskelligt rutevalg for en given transport.