Aktionsbaseret forskning som grundlag for udvikling af mere bæredygtige transportløsninger - Boeshave, Erik; Frank, Marianne (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1999)
transECO2 er betegnelsen for projektet ”Gennemførelse af demonstrationsprojekter: Miljømæssige og økonomiske benefits af miljøstyring ved godstransport”. Projektet gennemføres for Trafikministeriet af Erhvervenes Transportudvalg, Institut for Transportstudier og International Transport Danmark. transECO2 har til hovedformål at gennemføre demonstrationsprojekter, hvor transportkøbende virksomheder i samarbejde med deres transportpartnere indfører metoder til i fællesskab at styre og nedbringe CO2-belastningerne fra gennemførelsen af virksomhedernes transportopgaver. Der er i transECO2 arbejdet med en udviklingsorienteret metode. En metode vi har valgt at kalde ”aktionsbaseret forskning”. I dette paper præsenteres principperne bag den aktionsbaserede forskning.