Hvorfor tager så mange bilen? - Melchior, Arne (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1999)
Spørgsmålet og dets besvarelse kan synes ret banalt. Der er ikke sensationelle synspunkter i foredraget. Men de anførte, faktiske omstændigheder overses ofte. De negligeres ved såvel ubetænksomhed og ved bevidst udeladelse. Det er på høje tid at inddrage disse fakta, når trafikkens udvikling (herunder forureningen) diskuteres.