Undersøgelse af højklasset kollektiv transport i Aalborg - Denver, Lene; Kien, Ole (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1999)
I forbindelse med revisionen af trafik- og miljøhandlingsplanen har Aalborg Kommune etableret et sam-arbejde med COWI og RAMBØLL om vurdering af effekterne af en indførelse af højklasset kollektiv trans-port i kommunen og herigennem bl.a. reducere behovet for en tredjevejforbindelse over Limfjorden. Under-søgelsen inddrog alternative byudviklingsplaner og vejnetsplaner og indeholdt: • Udbygning af trafikmodellen for Aalborg Kommune • Udarbejdelse af forslag til en sporbus og en nærbane • Vurdering af effekterne af nærbane og sporbus i forhold til planlagt byudvikling og vejnetsplaner • Vurdering af mulighederne for at understøtte den kollektive trafik gennem en ændret byudvikling. I dette paper præsenteres forslagene til indførelse af en sporbus og en nærbane i Aalborg, de nye elementer i trafikmodellen til brug for undersøgelsen, samt de trafikale effekter af indførelsen af en sporbus henholdsvis en nærbane såvel som hovedresultater fra undersøgelsen.