Efterspørgsel efter transportydelser i en generel ligevægtsmodel - Hansen, Ninette Pilegaard; Munksgaard, Mikkel Bennike (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1999)
I forbindelse med samfundsøkonomiske analyser af transportpolitiske problemstillinger er interaktionen mellem transportsektoren og økonomiens øvrige sektorer traditionelt kun sporadisk behandlet. Et projekt under TEAM samarbejdet går ud på at undersøge denne interaktion med udgangspunkt i generel ligevægtsteori. Sådanne metoder er velegnede til at vise langsigtede strukturelle konsekvenser af forskellige politiktiltag. Til dette formål er en anvendt generel ligevægtsmodel under opbygning. Papiret præsenterer det foreløbige resultat at dette arbejde med hovedvægt på en beskrivelse af modellens teoretiske egenskaber. Desuden gives en præsentation af det arbejde, der foregår i forbindelse med kvantificering af modellen. Endelig præsenteres et første eksperiment i modellen, som dog alene tjener til formål at illustrere mulighederne i arbejdet.