Priser, barrierer og trafikstrømme over Øresund - Schauby, JArn (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1999)
Øresundsmodellen er en korridormodel, der beskriver trafikken i Sydskandinavien med fokus på trafikken over Øresundsbroen. I artiklen beskrives en prognose for år 2000, og der ses på effekterne på trafikvolumen over Øresund ved prisændringer dels på Øresundsbroen, dels på Helsingør-Helsingborg overfarterne. I Øresundsmodellen indgår en række efterspørgselsfunktioner, som bestemmer sammen-hængen mellem brotakster og trafikvolumen. Artiklen beskriver resultaterne fordelt på rejse-formål, rejserute og rejseretning. Der skelnes endvidere mellem lokal og international trafik i regionen.