København-Ringsted modelkomplekset: Fra togmodulering til samfundsøkonomi - Nielsen, Otto Anker; Filges, Dorte; Kaas, Anders; Thorlacius, Per; Israelsen, Thomas; Nielsen, Erik Rude; Grevy, Bo; Brix, Jens (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1999)
I forbindelse med København-Ringsted baneprojektets supplerende høring i efteråret 1998, gennemførte Banestyrelsen en samfundsøkonomisk vurdering af projektet. Denne vurdering indgik i den udgivne Linieføringsrapport med tilhørende Fagnotater. Landstrafikmodellen, som blev benyttet til de grundlæggende prognoseberegninger, levede dog ikke fuldt ud op til de ønsker der var til beregningstid, fleksibilitet, resultatform mm. Med henblik på den samfundsøkonomiske vurdering til den kommende VVM-redegørelsen besluttede Banestyrelsen derfor at opbygge et ny modelkompleks: København-Ringsted modellen (KRM). Artiklen beskriver overordnet denne model.