Integreret Miljøinformationssystem (IMIS) inden for Bymiljø og Trafik - Jensen, Steen Solvang; Kousgaard, Uffe; Christensen, Linda; Rich, Jeppe Husted (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1999)
Artiklen beskriver den overordnede metode og empiriske grundlag for kobling af to eksisterende modeller: transportadfærdsmodellen ALTRANS og luftkvalitets- og befolkningseksponeringsmodellen AirGIS udviklet af Danmarks Miljøundersøgelser med det formål at kunne analysere transportadfærdens indflydelse på befolkningens eksponering med sundhedsskadelig luftforurening, samt regulering heraf gennem trafikale styringsmidler. Artiklen beskriver endvidere metodeopstilling og resultater for udlægning af ALTRANS’s zonebaserede trafikarbejde på et geografisk vejnet, som AirGIS forudsætter. En senere artikel vil præsentere befolkningens eksponering med luftforurening under forskellige ALTRANS scenerier.