LEDA – LEgal anD RegulAtory Measures for sustainable Transport in Cities - KAyser, Annette (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1999)
Oversat til dansk står LEDA for “lovgivningsmæssige og reguleringsmæssige midler til fremme af bæredygtig transport i byer”, og hovedidéen bag projektet har været at undersøge virkemidler, der kan påvirke trafikken i byer i en mere miljøvenlig retning samt se på mulighederne for at overføre nogle af virkemidlerne mellem byer i forskellige europæiske lande. Overordnet set har formålene med projektet været · at udveksle idéer og erfaringer om trafikale virkemidler med lovgivnings- og/eller reguleringsmæssige aspekter mellem byer i Europa, · at undersøge mulighederne for at overføre virkemidlerne fra et land (by) til et andet med fokus på, hvilke lovgivningsmæssige (og politiske) barrierer, der er, og · at sikre formidling, så lokale beslutningstagere får praktisk viden om nogle virkemidler og mulighederne for at indføre dem. I paperet gennemgås projektets baggrund, formål, metoder, gennemførelse og resultater.