Geneopfattelsen ved belastning med vejtrafikstøj : -En spørgeskemaundersøgelse - Andersen, Karen Reif; Bendtsen, Hans; Nielsen, Birte (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1999)
Der er gennemført en spørgeskemaundersøgelse af beboernes oplevelse af støjen fra vejtrafik i Århus. Ud af de 132.000 husstande i Århus kommune er godt 6000 tilfældige udvalgt. 55 % har besvaret spørgeskemaet. Stort set alle, der har svaret, har opgivet deres adresse. Kendskabet til adresserne har gjort det muligt at tilknytte den faktiske støjbelastning, udtrykt som det udendørs støjniveau ved facaderne, til de enkelte boliger. På denne baggrund er der foretaget analyser af sammenhængen mellem graden af genen og den faktiske støjbelastning både for ophold på fri-arealer og i boligerne. Desuden er der foretaget undersøgelser af hvad folk synes der skal gøres ved støjen og hvem der skal betale for eventuelle støjforbedringer mv.