Kriterier for aktiv signalprioritering for kollektiv trafik - Christensen, Peter (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1999)
Med den stigende biltrafik er der et øget behov for at gøre den kollektive trafik mere attraktiv og konkurrencedygtig - f.eks. ved at forbedre fremkommeligheden. Aktiv signalprioritering (ASP) er i den forbindelse et centralt tiltag. Denne artikel beskriver i hovedtræk en håndbog, der kan anvendes ved planlægningen af konkrete ASP-tiltag. COWI har udarbejdet håndbogen i samarbejde med sin norske afdeling. Håndbogen kan på et overordnet niveau benyttes til: • Valg af metode til udpegning af problemområder (kryds/strækninger) • Undersøgelse af alternative ASP-tiltag i signalregulerede kryds, herunder konsekvensberegning • Valg af ASP-løsning • Valg af metoder til evaluering