Modellering af multimodale turkæder - Brems, Camilla Riff (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1999)
Med den stigende udnyttelse af de trafikale netværk er der de sidste år kommet fokus på turkæder som park-and-ride and kiss-and-ride. Disse turkæder skal være med til at sikre en bedre udnyttelse af den samlede kapacitet i trafiksystemet. De eksisterende trafikmodeller kan ikke i deres nuværende udformning inddrage disse turkæder i tilstrækkelig grad. Derfor indeholder dette indlæg hovedresultaterne fra et ph.d.-projekt, hvor der er opstillet en række forskellige modeltyper til modellering af turkæder. For hver modeltype er der givet eksempler på modelformuleringer og -egenskaber, samt de mest relevante anvendelsesområder.