En model for terminalforbedringers betydning for brug af kollektiv trafik: EU-projektet MIMIC - Sørensen, Majken Vildrik; Nielsen, Otto Anker (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1999)
I MIMIC undersøges om og hvordan, terminalindretning påvirker den rejsendes valg af hvilke terminaler der passeres på en rejse. MIMIC løber parallelt i seks EU-lande; i Danmark med udgangspunkt i Valby Station. Hensigten er at kunne få den rejsende til at benytte flere typer af transportmidler på sin rejse, hvorved antallet af mulige destinationer øges og rejsetiden reduceres. Barrierer mod at skifte mellem transportmidler på en rejse (intermodalitet) samt barrierer mod at rejse på bestemte tider af døgnet, for grupper af individer eller mod at rejse generelt identificeres. Såfremt en rejsende ikke vil skifte mellem typer af transportmidler, vil antallet af destinationer der kan nås, være begrænset af nettet for det pågældende transportmiddel. Ved at skifte mellem transportmidler undervejs, øges antallet af mulige destinationer såvel som at rejsetiden kan reduceres. I Valby er der foretaget undersøgelser af kvalitative parametre der kan påvirke valg af transportmiddel og dermed turkæden, blandt brugere og ikke-brugere af kollektive transportmidler. Kvalitative og socioøkonomiske variabler er indarbejdet i en trafikmodel, der kan estimere effekten af en parameter på det faktiske valg af transportmiddel. Endelig redegøres der for hvorledes MIMIC redskabet er inddraget i undersøgelsen af hvordan Københavns Hovedbanegård kan udvides.