CO2-Spil i Svendborg og Albertslund: Kan kommunale målsætningerne om reduktion af transportsektorens CO2-udslip opfyldes?. - Høj, Jakob (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1999)
CO2-spil i kommunerne har til formål at belyse hvilke muligheder kommunen har for at realisere målsætningerne for reduktion af energiforbrug og CO2-udslip. Gennem et struktureret debatforløb, hvor politikere, interesseorganisationer, erhvervsliv og borgere involveres i flere ”spil” om begrænsning af kommunens CO2-udslip fra transport, belyses hvor langt man kan gå i retning af at ændre befolkningens transportvaner og hvilke kommunale tiltag, som kan accepteres. Erfaringer fra CO2-spil i Svendborg og Albertslund viser, at der findes virkemidler på kommunalt niveau, som hvis de realiseres kan medvirke til opfyldelse af den nationale målsætning for reduktion af CO2-udslip fra transportsektoren og at borgere og interesseorganisationer er villige til at gøre en stor indsats for at reducere CO2-udslippet.