Workshop om roadpricing - Pittelkow, Anette; Lohmann-Hansen, Anker; Lahrmann, Harry; Kildebogaard, Jan; Nielsen, Johan (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1999)
På workshoppen blev der lejlighed til at diskutere roadpricing og diskussionerne spændte fra hvordan priserne kunne fastsættes og til betænkeligheder ved overvågning. For at andre kan få et indblik i hvad indlæggene og diskussionerne bragte frem har vi valgt at udarbejde nærværende referat. Der blev i alt holdt tre korte oplæg på workshoppen, som affødte en livlig debat. Oplæggene havde følgende titler: - Fair pricing på transport og hvem skal have pengene? Af Johan Nielsen fra Transportrådet. - Takststruktur og -niveau afhænger af hvilke problemer der ønskes løst. Af Harry Lahrmann, forskningsprogrammet FORTRIN, Aalborg Universitet. - Hvad skal roadpricing systemet kunne - hvad er konsekvenserne af krav om anonymitet? Af Jan Kildebogaard, forskningsprogrammet FORTRIN, Center for Trafik og Transportforskning på DTU. FORTRIN er et forskningsprogram om roadpricing, som er forankret ved Center for Trafik og Transportforskning på DTU og ved Trafikforskningsgruppen på Aalborg Universitet