Hjælp til beregning af støj fra vejtrafik - Andersen, Bent; Bendtsen, Hans (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2002)
Den nordiske beregningsmodel for vejtrafikstøj har siden 1978 været den officielle metode til beregning af vejtrafikstøj i Danmark. Beregningsmodellen anvendes i mange forskellige si- tuationer så som ved planlægning af nye boligområder for eksempel i forbindelse med lokal- planer, ved kortlægning af støjproblemerne i byer, ved VVM undersøgelser af nye vejanlæg og ved detailprojektering af veje samt ved dimensionering af støjskærme, facadeisolering mv. Beregningsmodellen anvendes også til at kontrollere, om Miljøstyrelsens vejledende grænse- værdier for vejtrafikstøj er overholdt [Miljøstyrelsen, 1984]. Beregningsmodellen har ligele- des været anvendt til en samlet kortlægning af vejstøjproblemerne i Danmark, som Miljøsty- relsen og Trafikministeriet har igangsat i 2000.