Trafikken over Øresund - Lorentzen, Jens Groth (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2002)
Øresundsforbindelsen åbnede for biler og tog den 1. juli 2000. DSB, Skånetrafiken, Scandli- nes og Øresundsbrokonsortiet har siden Øresundsbrons åbning gennemført markedsundersø- gelser blandt deres kunder over Øresund. Markedsundersøgelserne har primært som formål at give hvert af selskaberne et solidt grund- lag for deres markedsføring. Herudover kan undersøgelserne benyttes til at sætte fokus på den effekt, som den faste forbindelse over Øresund kombineret med gode færgeforbindelser har på aktiviteter hen over den landegrænse, som Øresund udgør.