Cyklisters sikkerhed i mindre vigepligtsregulerede T-kryds - la Cour Lund, Belinda (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2002)
Formålet med projektet er, at udvikle en række nye, forholdsvis billige, forslag til designs af mindre vigepligtsregulerede T-kryds i byområde, med særligt fokus på cyklisters sikkerhed. I samarbejde med Odense Kommune er to af løsningsforslagene afprøvet. Det ene løsningsforslag består i en etablering af 5 minirundkørsler, og det andet i etablering af 15 minicykelbaner. For alle 20 kryds gælder, at der i førperioden ikke er noget cykelanlæg på strækningerne frem til krydsene. Odense Kommune har stået for ombygning af krydsene, mens evalueringen er igangsat af Vejdirektoratets afdeling for Trafiksikkerhed og Miljø og afsluttet i regi af Danmarks TransportForskning. Projektet er delvist finansieret af Trafikpulje 97. Nedenfor følger en beskrivelse af de to løsningsforslag samt hovedresultaterne fra evalueringen.