Hvad blev resultatet af hastigheds- og rødkørselsforsøget i Århus? - Brandt, Marie Louise; Ágústson, Lárus (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2002)
Alle kan have oplevet at se nogen køre over for rødt. På landsplan dræbes mere end 20 personer, og ca. 500 kommer til skade hvert år i ulykker med rødkørsel. Disse ulykker vil vi gerne forebygge. En stor del af de ulykker der sker i trafikken skyldes trafikanter, der kører over for rødt eller kører for stærkt. Med anvendelse af moderne måleudstyr i kombination med automatiske registreringer forventes det, at der kan laves en langt mere effektiv kontrol af trafikanternes overholdelse af færdselsreglerne. I 1999 besluttede daværende trafikminister at bevillige 15 mio. kr. til at lave et forsøg med automatisk hastigheds- og rødkørselskontrol i Århus. Det etårige forsøg afsluttedes i marts 2002. Formålet med forsøget er at dokumentere effekten på antallet af dræbte og tilskadekomne i tra- fikken gennem sænkning af gennemsnitshastigheden og reduktion af andelen af bilister, der kø- rer over for rødt. Herudover er formålet at vinde erfaringer med teknisk udstyr og sagsbehand- ling til denne type kontrol.