Trafik, levevilkår og velfærd i Kgs. Enghave - Fotel, Trine Nordgaard (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2002)
I dette paper påvises de ofte oversete sammenhænge mellem biltrafik, levevilkår og velfærd. Der peges i forlængelse heraf på det frugtbare i at sammentænke transportforskningen med levevilkårs- og velfærdsforskningen, hvilket kan bidrage til en bæredygtig og socialt orienteret by- og trafikplanlægning. Paperet bygger på resultaterne fra forskningsprojektet "Trafik, levevilkår og velfærd i Kgs. Enghave" . Forskningsprojektets formål var at belyse den lokale sammenhæng mellem mobilitet, trafikregulering og levevilkår, samt at analysere processerne med lokal mobilisering omkring de trafikrelaterede problemer . Metodisk blev der udført et detaljeret casestudie af forholdene i Kgs. Enghave, samt en spørgeskemaundersøgelse, kvalitative interview og deltagerobservation. I det følgende rapporteres primært resultaterne fra spørgeskemaundersøgelsen.