Hastigheden og hastighedsudviklingen på det danske vejnet - Christensen, Allan (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2002)
Bilisternes hastigheder har altid haft en væsentlig interesse i den offentlige debat og specielt efter den nye regerings tiltræden og dens forslag om at hæve hastighedsgrænsen på motorveje til 130 km/t har hastighederne på motorvejene været i søgelyset. Indlægget vil belyse, hvordan hastighedsforholdene har været på motorvejene inden denne æn- dring træder i kraft og hvordan udviklingen gennem de seneste år har været. Indlægget vil endvidere belyse hastig- hedsforholdene og –udviklingen på andre typer af veje i såvel landområder som byområder, herunder i de geografi- ske områder hvor den automatiske hastighedskontrol har virket i et par år.