Barrierer for øget anvendelse af IT i intermodale transportkæder - Egebjerg, Palle (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2003)
I en ikke offentliggjort analyse for Søfartsstyrelsen1 redegøres der for barrierer for øget anvendelse af IT i intermodale transportkæder. Det var analysens formål, at undersøge om der kunne opnås en effektivisering af den multimodale transportkæde gennem datamæssigt genbrug, udnyttelse af etablerede IT-standarder, elektronisk kommunikation og mulighederne for at indlægge gældende krav i dokumentationen. Med afsæt i analysen peges der på to koncepter, den proprietære eller eksklusive løsning og det åbne koncept under anvendelse af en for parterne ekstern IT-leverandør/portal.