Udviklingsmuligheder for de Nordjyske Jernbaner - Kragerup, Jan; Maltesen, Nicolai (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2003)
Efter overdragelsen af privatbanerne til amterne, er der fremsat ønske om at afdække eventuelle udvik-lingsmuligheder, som ligger inden for den økonomiske ramme, der er aftalt mellem regeringen og Amtsrådsforeningen. Formålet med dette indlæg er at beskrive forslag til konkrete udviklingsmuligheder for de Nordjyske Jernbaner. Der er ikke afsat deciderede udviklingsmidler i den økonomiske rammeaftale, derimod er der afsat midler til reinvesteringer i infrastruktur og materiel. Der er derfor fokuseret på udviklingstil- tag, der udnytter de muligheder for effektivisering og forbedring af betjeningen, som muliggøres af reinvesteringer i infrastruktur og materiel. Indlægget er udarbejdet i forlængelse af en analyse udført i samarbejde med de Nordjyske Jernbaner og Nordjyllands Trafikselskab (NT).