Abstract: Mindre kapacitetsforbedringer København-Ringsted - Schneider-Tilli, Jan (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2003)
Da S-tog til Roskilde 22. maj 2002 blev stillet i bero, betød det samtidig stop for bestræbelserne på at udvide banekapaciteten mellem København og Roskilde (Ringsted), som er den største flaskehals på det danske jernbanenet. Siden da har Banestyrelsen for Trafikministeriets departement udarbejdet nye forslag, som på forskellige ambitionsniveauer og med forskellig tilgang anviser mulige veje til kapacitetsudvidelser på kort og lang sigt. Med fremlæggelse af investeringsplanen for Trafikministeriets område er startsskudet givet til nye politiske forhandlinger for København-Ringsted.