Partikelforureningen set i et EU-perspektiv - Fogh, Christian Lange (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2003)
EU-kommissionen skal i slutningen af 2003 rapportere om muligheder for at opfylde de krav til luftkvaliteten, der er træder i kraft i 2005, og som er foreslået for 2010. Der er nedsat en arbejdsgruppe, der skal se specielt på situationen vedrørende partikler, herunder den nuværende luftkvalitet i EU, niveauer og tendenser, karakterisering af kilder til partikelforureningen i forskellige EU-lande og mulige reduktions tiltag. Indlægget vil give et overblik over luftforureningen med partikler i Europa, og diskutere nogle af de konklusioner, det kan forventes, arbejdsgruppen kommer frem til.