Ét er teori – noget andet er praksis ude på landet: Erfaringer fra et forsøgsprojekt om landsbytransport - Møller, Jørgen; Rolandsen, Svend Erik (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2003)
Paperet beskriver erfaringerne fra et forsøgsprojekt i landsbyen Mellerup i den kronjydske landkommune Nørhald. Her har Mellerup Bylaug fra september 2001 til juli 2003 arbejdet med projektet ”Mindre trafik – mere liv”, sammen med konsulenter fra Sven Allan Jensen A/S. Projektet er financieret af det daværende By- og Boligministeries Bypulje under temaet ”Den bæredygtige landsby”, men projektet videreføres formodentligt på ubestemt tid af Bylauget. Paperet er bygget opbygget som en kronologisk case-story om projektets udvikling i dets levetid, en opsamling på en række erfaringer fra projektet, samt en afsluttende diskussion om projekterfaringerne kan bruges i en større trafik- og landdistriktspolitisk sammenhæng.